✨ essence instant matt puder [recenzija] ✨

svibnja 22, 2017


Pozdrav drage čitateljice, dobrodošle na moj novi post. ✨
Za danas sam vam pripremila recenziju novog essence pudera -  instant matt. Pošto nam se bliži ljeto i visoke temperature vrijeme je da se opskrbimo dobrim, dugotrajnim matt puderom ! Instant matt obećava upravo to : matt finish, trajanje do 18 sati te vodootpornost. Zvuči kao savršeni ljetni puder jelda? Meni sve to zvuči too good to be true pa sam stavila puder na testiranje. Nosila sam ga dobrih 12 sati na licu. Ukoliko vas zanima kako se puder ponašao kroz dan te detaljna recenzija, nastavite čitati.
*Za one koji ne znaju : Tip kože - normalan sa suhim predjelima, topliji podton


Instant matt puder dolazi u klasičnoj essence tubici te sadrži 30 mL proizvoda. Ima dosta uzak aplikator te je doziranje pudera veoma precizno (ne izlazi previše proizvoda).
Puder dolazi u tri nijanse :
✨ 10 matt ivory
✨ 20 matt sand
✨ 30 matt vanilla


Kada sam po prvi put istisnula puder na ruku primjetila sam kako je on dosta guste teksture. Očekivala sam klasičan tekući puder, a instant matt me samom teksturom više podsjetio na essence mousse. Upravo radi toga moj prvi dojam je bio da će ga biti nemoguće blendati, no prevarila sam se - jako se lako razmazuje (preporučila bih vam ravno rezani, gusti kabuki kist za blendanje). Ono što je bitno napomenuti je da je najsvjetlija nijansa tj. 10 matt ivory izrazito žutog podtona (što meni i odgovara, ali mislim da nebi odgovarao svjetlijim curama).


Kako sam razmazivala puder na licu on je postajao sve mekše i glađe teksture te se savršeno stopio s mojom kožom. Primjetila sam da je puder bez problema prekrio moje podočnjake, crvenilo i prištiće te bih se usudila reći da ima srednje/visoko prekrivanje.
Na slici ispod možete vidjeti kako puder izgleda na licu (osim pudera imam samo popunjene obrve, maskaru i mrvicu rumenila - zato sam tako čudna hahah).


Puder sam testirala otprilike 12 sati i sa oduševljenjem vam moram reći kako je cijelo to vrijeme ostao na mjestu, bez micanja i prosijavanja! No, ipak sam mu našla jednu manu, a to je da jako naglašava pore i bore na licu. Moj savjet vam je da prije nanošenja ovog pudera koristite primer/bazu!


I da rezimiramo, odličan puder ukoliko preferirate matt finish! Ima srednje do visoko prekrivanje, dugotrajan je i vodootporan. Mana mu je ta da jako naglašava pore kao što možete i vidjeti na slikama iznad. Zbog te mane puder dobiva ocjenu 4/5. Ukoliko tražite dugotrajan puder sa visokim prekrivanjem - ovo je puder za vas ;)

PS. otkrila sam svoju omiljenu dnevnu kombinaciju tekućih pudera : 
na podočnjake, nos, bradu i čelo nanesem essence camouflage puder (recenzija), a na ostatak lica instant matt! Oduševljena sam kako izgledaju u kombinaciji :D

Jeste li isprobali ovaj puder? Kakvi su vaši dojmovi?
xoxo, Tina

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na čitanju posta i komentaru ! :)